diumenge, 18 de maig del 2014

Tema 12 Programari LLiure

Un exemple clar de programari lliure és Linux

QUÈ ÉS LINUX?
Linux és un sistema operatiu que permet que l'ordinador es puga encendre, compatible Unix. Dues característiques molt peculiars ho diferenecien de la resta de sistemes que podem trobar en el mercat.

Té dues característiques peculiars:

  • La primera, és que és lliure, això significa que no hem de pagar llicència a cap casa desenvolupadora de programari per al seu l'ús.
  • La segona, es que el sistema ve acompanyat del codi font.
El sistema ho formen el nucli del sistema (kernel) més un gran nombre de programes/biblioteques que fan possible la sva utilització. Molts d'aquestos han estat possibles gràcies al projecte GNU, per això mateix, molts criden a Linux, GNU/Linux.


SOFTWARE LLIURE

-Llibertat d'usar el programa amb qualsevol propòsit.
-Llibertat d'estudiar com funciona el programa i adaptar-lo a les teves necessitats.
-Llibertat de distribuir còpies.
-Llibertat de millorar el programa i fer públiques les millores amb la finalitat de que tota la comunitat es beneficie.

AVANTATGES I DESAVANTATGES DEL SOFTWARE LLIURE

AVANTATGES

-Estalvis de gran quantitat de diners en l'adquisició de llicències.
-Combat efectiu a la còpia il·lícita de programari.
-Eliminació de barreres de presupostos.
-Molts col·laboradors de primera línia amb ganes d'ajudar.
-Temps de desenvolupament sobre alguna cosa que no existeixi són menors per l'amplia disponibilitat d'eines i llibreries.
-Les aplicacions són fàcilment auditables (on es pot trobar el problema molt fàcilment) abans de ser usades en processos de missió crítica, a més del fet que les més populars es troben molt depurades.
-Tendeix a ser molt eficient (per que molta gent ho optimitza, millora).
-Tendeix a ser molt divers: la gent que contribueix té moltes necessitats diferents i això fa que el programari estigui adaptat a una quantitat més gran de problemes.

DESAVANTATGES

-La corba d'aprenentatges és major.
-El programari lliure no té garantia provinent de l'autor.
-Es necessita dedicar recursos a la reparació d'errates.
-No existiria una companyia única que protegirà tota la tecnología.
-Les inteficíes amigables amb l'usuari (GUI) i la multimèdia tot just s'estan estabilitzant.
L'usuari ha de tenir nocions de programació, ja que l'administració del sistema recau molt en l'automatització de tasuqes.
La diversitat de distribucions, mètodes de emmagatzematge, llicències d'ús, eines amb un mateix fi, etc., poden crear confusió.

LLIUREX
És una distribució GNU/Linux, està basat completament en Programari Lliure i és gratuït, a més és un projecte de la Generalitat que té com objectiu la introducció de les TIC en el sistema educatiu.


Com a AMPLIACIONES EDUCATIVES he trobat:

En primer lloc, en el llibre de l'asignatura "Nuevos escenarios digitales" dels coordinadors Julio Barroso Osuna i Julio Cabrero Almenara he trobat que en el tema 19 parlen del programari lliure aplicat en l'educació.
      El programari lliure és cada vegada més usual pel boca a boca de les persones. A més, hui en día la tecnología està molt avançada en comparació amb la de fa 50 anys on tenien el software i el hardware conjuntament. També, sabem que és un programari gratis perquè Stallman quan vol arreglar un ordinador de l'empresa on treballa i aquesta propietat es nega a facilitar el codi font. I des d'ací Satllman està creant computadores que ja venen amb el seu sistema operatiu. A partir d'ahi va crear Gnu que és similar a Unix i és on crea la Free Software Fundation amb la pretensió se que el programari siga lliure, és a dir, que es puga modificar, copartir, distribuir librement, permitint que les modificacions realitzades sobre el programari sigguen sent lliures, i fins i tot recuperant les que usant el programari lliure es licencien com a privatives. Per açò es denominen les quatre lliertats:
-Libertat 0 - Llibertat d'ús, poder usar el programa per a qualsevol propósit.
-Llibertat 1 - Llibertat d'estudiar i modificar el programa adaptant-lo ales teues necessitats.
-Llibertat 2 - Llibertat de distrubuïr copies.
-Llibertat 3 - Llibertat de realitzar millores i fer-les públiques.
      El desenvolupament del programari lliure, tal com el coneixem hui, es alenteix durant més de deu anys sin que el projecte GNU aconseguisca un nucli estable encara que haja desenvolupat casi tot el sistema. L'arribada d'internet va modificar hàbits de treball i formes de comuniació des de el moment de la implantació. En Finlandia Linus Torvalds desenvolupa el nucli d'un sistema basant-se en Minix, de forma col·laborativa i delegada, amb l'ajuda de voluntaris i en poc temps. De la unió de Gnu i el nucli de Linux va surgir un sistema operatiu que ja pot ser competitiu amb altres sistemes i està licenciat amb la licència pública general. On van a surgir moltes més opinions com la de Eric Raymond, Bruce Perens i Tim O'Reilly que creen la Open Source Iniciative que es denomina font oberta.
Amb totes les opinions es creen diferents tipus de llicències que restringen de diferents formes les llibertats del software però amb el cometit principal de protegir-les.

Foto original

      Els avantatges i desavantatges ja els trobem amunt, per tant ara anem a parlar de la procedència del programari lliure on totes les persones que s'apropen per primera vegada pareixen tindre un gran interès en coneixer la procedència dels prorames des de els orígens i qui els distribueix. Però aquesta pregunta no es fa amb un programari propietari perquè en aquest paguem per açò i l'altre com es lliure hem de trobar alguna errada. 
      Entre els sistemes operatius lliures en l'ámbit educatiu trobem alguns:

  • Edubuntu: és un sistema operatiu lliure derivat de la distribució de Linux Ubuntu, creada per a treballar en entorns educatius. L'objectiu dels creadors d'aquesta distribusió de Linux és un sistema operatiu que continga el millor programari lliure disponible en educació i que siga fàcil d'instal·lar i mantindre.

  • Fedora Edu Spin: la distribució de Fedora ha desenvolupat un entorn per a que professors i alumnes l'utilitzen en el context educatiu. La diferència d'aquesta distribució educativa rau en el contingut i les ferramentes que proporciona als usuaris. L'objectiu principal és proporcionar una ferramenta fàcil d'usar per estudiants de totes les edats.
         http://spins.fedoraproject.org/es/edu/.
  • Puppy Linux: és una versió del programari operatiu Linux per a xiquets. És una distribució petita i ràpida d'executar gràcies a l'eliminació de components superflus, molt eficaç en ordinadors antics. És tant petit que es descarrega de la xarxa i tarda menys de 15 minuts i cap en un CD.
         http:/www.puppylinus.org/home.

En Espanya, alguns goberns autonòmics han desenvolupat les seues pròpies distribucions de software lliure per a ús educatiu. 


En segon lloc, aquesta presentació tracta del programari lliure en l'educació on parlen de conceptes, la historia, definició i avantatges del programari lliure, de l'ecosistema que ha creat, els avanços nacionals que ha fet, com dels avanços locals. Aquesta presentació ajuda a tindre més clar els conceptes i a més, ens proporcione més informació d'aquest programari lliure.



Software Libre en la Educacion from Milton Lab


En tercer lloc, vos pose altra presentació on es veu clar les diferències entre el programari lliure i el programari privat. Ací parlen de Linux vs Mac vs Windows i a més, ens parla de la pirateria de programari.


Software Libre VS software Privado from Grelix

En quart lloc, he trobat un vídeo on ens diu que és Linux i ens descriu quina és la millor distribució per a aquest programari


Per a finalitzar, en la meua opinió és millor treballar amb un programari lliure perquè et permet fer les modificacions que vols, clar depenent del programari que tinga, però a més és gratuít. I una activitat que podem fer amb els nostres alumnes, és:

Entrar en un programri lliure com per exemple MathWar per a les matemátiques on permiteix als alumnes practicar les operacions de suma, resta i multiplicació amb nombres naturals i sencers. 
Amb aquest programari intentarem fomentar el càlcul mental utilitzant un format de concurs en el que a els alumnes en diferents rondes se li apareixen dues tarjetes amb dues nombres i operador aritmètic que l'indica l'operació que ha de realitzar.


Tema 13: IPAD EN EDUCACIÓ PRIMÀRIA: APLICACIONS PRÀCTIQUES



TEMA 13: IPAD EN EDUCACIÓ PRIMÀRIA: APLICACIONS PRÀCTIQUES



-QUÈ ÉS L'IPAD?

  • L'ipad és dels cridats ordinadors "tablet": és un aparell fi, de la grandària d'una revista amb una pantalla táctil a colors que permet als usuaris navegar per la web, veure pel·lícules, enviar correus electrònics i llegir llibres electrònics, entre altres coses.
http://tecnoiglesia.com/wp-content/uploads/2013/10
/hospital-utiliza-ipad-conectar-madres-bebes.jpeg



  • Té un teclat en la pantalla, també un teclat opcional físic, a més d'un programari especial per a fulls de càlcul i processament de textos.



  • No obstant això, els analistes diuen que la seva principal característica està en l'aspecte multimèdia, com llegir periòdics o veure videos, més que la seva utilitat com a laptop.


-CARACTERÍSTIQUES D'UN IPAD

  • Pantalla retina
  • Multi-Touch panoràmica de 9,7 pulgades
  • Cubierta oleófuga antihuellas
  • Càmera iSight d 5 megapixels
  • Detenció facial de fotografies
  • Estabilització de video
  • Geoetiquetat de fotos i video
  • Ampliació a pantalla completa
  • Reproducció de subtítols ocults
  • Interfaz Assiative Touch per accesoris de suport
  • Etc.


-PROPOSTES DE TREBALL PER IPAD



  • Enregistrament d'audio. Gravar i editar àudios amb Caster Free: lectures, locucions, dramatitzacions, exposicions, etc.
  • Esquema. Emprar Wikipanion per llegir un article de Wikipedia durant uns minuts i desprès realitzat un mapa conceptual amb MindJet
  • Mapa conceptual. Resumir els continguts d'un tema de llengua o coneixement del mitjà creant un mapa conceptual amn idea Sketch
  • Resum de notícies. Buscar i llegir un article usant lector de notícies d'un periòdic per desprès elaborar un document de text en resposta a un conjunt de preguntes amb el progama Document Free i enviar-ho com a adjunt al professor/a utilitzant el client Mail.
  • Comentari de lectura. Llegir un llibre digital en iBooks i desprès de la seva lectura elaborar un document en Documents Free amb la fitxa tècnica, breu resum i opinió personal.
  • Narració visual. Crear una narració visual emprant Puppet Pals on es trien escenaris de fons, personatges, animacions i gravant locucions d'audio.
  • Gràfics estadístics. Crear gràfics a partit d'una taula de distribució de freqüències de càlcul amb Documents Free.
  • Fitxes PDF. Realitzar anotacions en una fitxa en format PDF mitjançant pdf-Notis free per a remistir-se-la a la professora pujant-la a un espai comú.
  • Edició d'imatges. Localitzat i descarregar una foto utilitzant el navegador web Safari. A continuació s'inserix la imatge en una nota d'EverNote per afegir textos i una locució d'àudio que completa el treball d'un tema.
  • Geolocalització de materials. Explorar una zona gepgràfica, comarca, província, país, etc amb Google Earth. Situar marcadors que continguin textos, imatges, enllaços, etc. Gravar un recorregut turístic. Es pot completar la informació amb Word Explore.



-L'IPAD EN L'AULA DE PRIMÀRIA
  • Emprar en format intuítiu i natural, ja que per al seu ús, no és necessari cap coneixement informàtic previ.
  • Simplement amb la seva manipulació, aprens les claus d'ús de forma ràpida.
  • Permet treballar les diferents àreees del currículum a través de les seves aplicacions, augmentant la concentració de l'alumnat i possibilitant l'aprenentatges lúdic.
  • L'ipad, possibilita el treball individualitzat adaptant-se al ritme d'aprenentatges de l'alumne alhora que permet la ceració de grups homogenis de treball usant un dispositiu grupal (sempre en grups reduïts, perquè l'aprenentatge sigui significatiu).


  1. iWriteWords: servix per a ensenyar i estimulars als nens en l'escriptura.
  2. Read Me Stories: és una biblioteca d'histories i et permet vorer un llibre en diversos capítols i aquestes històries són molt visuals.
  3. Kid Paint: és una aplicació pareguda al paint però destinada a xiquets.
  4. Magic Piano: ens surt una especie de piano virtual i tú els pots tocat com si fosi un piano.
  5. Math Party: serveix per a xiquets per a fer càlculs mentals a partir de 5 anys. Hi ha diferents nivells de dificultat.
  6. ABC 123 Writing Practice: t'ajuda a aprendre els nombres i lletres en ángles.

Com a AMPLIACIONS EDUCATIVES he trobat:

      En primer lloc, he trobat una imatge amb la comparació de diferents tablets com l'ipad 2, la tablet motorola, una LG i una Samsung amb el preci, pes, processament, si té càmera, video, etc.:


A més, també he trobat altra imatge on es veuen clar les diferències i similituds que tenen els iPad's i la tablet de galaxy.



    En segon lloc, he trobat diverses notícies sobre l'ipad:

Enllaç: http://www.apple.com/es/education/ipad/ en aquest enllaç podem vorer com el iPad està transfromant la nostra forma d'ensenyar i aprendre. Mitjançant ferramentes creatives i eficaces, llibres de text interactius i infinitats de apps i continguts. Tot un món de possibilitats educatives, en un dispositiu que a tot el món li encanta usar.

Enllaç: http://www.apple.com/es/education/special-education/. A més, com a professors aquesta pàgina ens mostra com el iPad també es pot usar en l'educació especial on es creu que la tecnología ofereix les millors ferramentes per aprendre sense barreres. Tots els Mac i els dispositius iOS inclouen de serie innovadores prestacions d'accesibilitat.

Enllaç: http://www.apple.com/es/education/real-stories/. També, podem fer histories reals on la inspiració és la protagonista indiscutible en aquestes histories de professors i centres educatius en tot el mon. Descobreix com estan usant productes Apple per a revolucionar l'aprenentatge. Aquestes histories poden tractar de: personalitzar l'iPad per adaptar-lo als alumnes, com motivar als alumnes amb projectes multimèdia, com organitzar i impartir un curs des de iPad, com crear el teu llibre interactiu, etc.

Enllaç: http://www.apple.com/es/education/. En aquesta pàgina podem vorer com s'utilitza apple en educació.

    En tercer lloc, he trobat un video on ens parlen de com es pot utilitzar l'iPad en educació. En el colegi Tajamar de Madrid, utilitzen l'iPad perquè pensaben que podia millorar l'aprenentatge, per a aprofitar les habilitats individuals dels alumnes, etc. És un video molt interessant on es mostren diversos avantatges de per què utilitzar l'iPad en educació.


    En quart lloc, he trobat una presentació on ens parla de les aplicacions que estan utilitzant en l'aprenentatge de la primària CAP. A més utilitzen uns criteris per a l'utilització d'aquestes aplicacions. 



Apps Primaria from semilla4

    En quint lloc, un exercici que podem fer a classe es buscar una de les eines de l'iPad com pot ser iWriteWords on els xiquets aprenen l'escriptura. Posariem als alumnes en parelles i li donariem un iPad a cada parella per a que puguen practir, però aquesta pràctica sería guiada en tot moment.

Aquest l'enllaç on es mostra que es aquesta aplicació: https://itunes.apple.com/es/app/iwritewords-handwriting-game/id307025309?mt=8


En la meua opinió, treballar amb iPads a classe és una bona ferramenta perquè és fàcil d'usar quan t'ensenyes o inclòs pots aprendre assoles i a més, és una ferramenta tecnològica molt interactiva i que presenta molts multimèdia.
També, he de dir que molts centres han començat a treballar amb iPads i com bé he possat en una ampliació, podem treballar les discapacitats amb els nostres alumnes d'un mode més fàcil tant per a ells, com per a nosaltres.
I per últim, aquesta tecnologia pot ser aprofitada pels professors per a potar la seua llista de classe, per a portar exercicis complementaris o els propis exercicis, per a portar informació que li fa falta per a donar la classe.
A mode de conclusió he de dir que a mi en un futur si m'agradaria treballar amb aquesta ferramente, perquè pense que és molt útil i ens pot fer d'ajuda.

Pràctica 8 Webquest

PRACTICA 8: WEBQUEST/ GOOGLE SITES




En aquesta entrada anem a explicar com podem cerar una webquest. Una webquest és una ferramenta que forma part d'un procés d'aprenenetatge guiat, amb recursos principalment procedents d'Internet, que promou la utilització d'habilitats cognitives superirors, el treball cooperatiu, l'autonomía dels estudiants i inclueix una avaluació auténtica. 

-Per a poder fer una webquest, hem d'anar a Google i possar en la barra "Google Sites" i punxar en la primera opció.

Foto original

-Quan li punxem ens ix una pestanya on hem de possar la nostra contrasenya de gmail:

Foto original



-Desprès de ficar la nostra contrasenya ens ix la pàgina principal de webquest/google sites.

Foto original


-A continuació, explicaré els passos que cal seguir per a realitzar una webquest:

      El primer pas a realitzar, una vegada estem en Google Sites és seleccionar la plantilla que anem a utilitzar (encara que desprès podem modificar-la) punxant en crear, desprès li possarem un nom al lloc en el recuadre blanc d'avall i punxarem en l'opció de "Crear" en la part esquerra de la pantalla. Ens apareixerà una part en blanc o amb els noms de totes les Webquest que has realitzat, punxes en el nom de la Webquest i ja podràs començar a fer la teua. I per últim escogirem una ubicació de la webquest que és el nom que identifica a la webquest.


Foto original

Foto original


-Desprès d'omplir totes les dades, ens sortirà la pàgina principal.

Foto original

-En aquesta pàgina hi ha elements que cal entendre per a poder crear la nostra webquest.

1º El llapis significa Editar pàgina, i si cliques a ell i apareix una pestanya nova on podem canviar tant el text com el títol d'eixa part de la webquest. 

2º El símbol de més fa referència a l'opció de Crear una nova pàgina. Si cliquem en ella, se'ns assignarà una nova pàgina a la nostra webquest, i podem escollir la seua localització, a més, d'escollir el seu nom. 

Foto original

Foto original
En aquesta pàgina, podem:

-Assignar un nom a la pàgina, la qual estem afegint.

-Seleccionar el tipus de plantilla.

-Seleccionar la seua ubicació. Si selecciones col·locar en el nivell superior, apareixerà seguint l'ordre de les pàgines, com si fóra un índex de punts. Per altra banda, si tries col·locar-la dins d'un punt concret, sortirà com un subpunt d'eixe punt. 

3º Per últim, trobem l'opció Més accions que està representat per una rosca, i serveix per administrar el lloc. 

Foto original

3.1. Historial de revisions: veiem el què ha canviat cada persona de la webquest.


Foto original

3.2. Configuració de la pàgina: on podem canviar els següents aspectes: 

Foto original


3.3. Eliminar pàgina: Cerquem la pàgina concreta que volem eliminar entre totes les pàgines que té la webquest i l'eliminem. 


3.4. Administrar lloc: Clicant en aquesta opció, podem canviar: 

Foto original.

En aquest apartat podem canviar:

-Compartir i permisos per a poder invitar a les persones amb les quals vulguem compartir-la. 

-Nom del lloc que fa referència al nom de la webquest. 

-Descripció la qual es refereix a la descripció que volem fer sobre la nostra webquest. 

-Pàgina de destí: escollint la pàgina que volem que és vega en primer lloc amb els temes, colores i fonts que vulguem. 


3.5. Modificar el disseny del lloc: Clicant sobre aquesta opció, podem canviar tot el disseny de la webquest, com la navegació horitzontal perquè apareguen també les pàgines en la part de dalt de la webquest, a més, de la part lateral. 

Foto original.

Foto original


Per a poder fer la modificació hem de seguir els següents passos:

Primer: Hem de clicar sobre navegació horitzontal.

Foto original

Segon: Seleccionem editar l'encapçalat o el peu de pàgina. 

Foto original

Tercer: Cliquem sobre la presentació de dalt del tot o no en el bloc on estan totes les parts. Aleshores, sortirà unes opcions per a determinar l'estil de la webquest. 

Foto original

Quart: D'aquestes opcions de disseny, seleccionem l'estil del quadre

Foto original


Quint: Després, quan ens surta un quadret amb totes les pàgines que ja estan afegides, cliquem en afegir pàgina. 

Foto original

Sisè: Seleccionem la pàgina que voelm afegir en la part de dalt de la webquest i cliquem en acceptar. 

Com hem seguit tots els passos, les pàgines de la webquest ens apareixer en la capçalera i en la barra lateral esquerra.

Foto original



      El segon pas a fer, és crear les pàgines que conté una Webquest, és a dir, elaborar una introducció, la tasca, el procés, les activitats, l'avaluació, una conclusió, unes orientacions per al docent i una bibliografia/webgrafia. Per a fer cadascuna d'aquestes pàgines, hem fet el procés de punxar en "Pàgina nova", possarem el títol que li corresponga a aquesta pàgina, desprès a l'opció de "Nivell superior" que possa més avall i per últim li donem a CREAR

Foto original


-Una vegada l'hem guardat, t'apareixerà una finestra en la pantalla superior on hauràs d'escriure el text que vols. Per a fer açò, has de punxar en l'opció de "Editar" el dibuix del llàpis, que està en la part superior dreta de la pantalla, el qual et donarà l'oportunitat d'escriure el teu text o modificar qualevol cosa una vegada l'has guardat i no t'agrade. 

Foto original

Foto original


-Trobem diferents opcions en la part de d'alt de cada pàgina:

Foto original

-Podem modificar el disseny i per a açò tenim diferents eines:



-També, podem possar una taulala qual podem escollir la mida arrossegant la fletxa per la quadrícula per a fer-la més gran o més petita. 


Foto original

-En l'eina d'ajuda, ens serveix per a poder arreglar quaalsevol problema que no sabem solucionar.

Foto original

-I trobem format aquesta eina té el mateix disseny i funcionalitat que en Microsoft Word, per tant, qualsevol pot utilitzar-la sense cap problema (si sap utilitzar-la a Microsoft Word). 


Foto original

-En últim lloc, trobem l'opció d'inserir on podem ficar videos, imatges, etc. 

Foto original


      El tercer pas a elaborar desprès d'explicar les activitats, és el d'insertar arxius i enllaços que necessiten els xiquets a l'hora de portar a terme les tasques. Per açò, el procés que hem de fer és, punxar en les activitats que volem que apareixen l'arxiu, desprès li donem a l'opció de "Insertar" en la part superior esquerra de la pantalla i li donem a "Subir archivo". I "Copiar i pegar" l'enllaç a continuació de l'explicació de la tasca. 

-Per exemple trobem en una activitat aquest arxiu:

Foto original




-Per a finalitzar aquesta pràctica, hem de dir que nostra Webquest la podem compartir amb les persones que vulguem, com hem fet en altres pràctiques. Únicament hem de punxar en l'opció de "Compartir" en la part superior dreta de la pantalla, copiem la URL que ens apareixa, escogir l'estat públic i manar-se'l a la perona o perones que vulguem.

Com a AMPLIACIONS EDUCATIVES he trobat:

    En primer lloc, he trobat un video que et pot aclarir com fer una webquest. T'explicas pas a pas om pots fer una webquest, sense cap dubte. Aquest vídeo el podem possar als nostres alumnes per a aclarir dubtes, o per a vorer una segona vegada i estar segur de com fer-ho, etc.






    En segon lloc, en aquesta presentació podem vorer els usos educatius d'una webquest amb una agenda d'una classe. En aquesta agenda explica els objectius, que és una webquest, qui la va inventar, parts d'una webquest, els usos educatiusde la webquest, llocs recomanats per a crear una webquest, ejercici pràctic per a crear una webquest i el fi de la classe. Per a finalitzar amb aquesta presentació, dir que ens servirán com a futurs mestres per a poder explicar bé als nostres alumnes la webquest.



                           Clase 13 uso educativo de los webquest from salomonaquino


    En tercer lloc, he trobat alguns enllaços que podran fer-nos servir en la nostra futura tasca de la docència.

Enllaç: http://www.web.upsa.es/spdece08/contribuciones/146_poster_WEBQUESTdefinitiva.pdf en aquest enllaç podem trobar l'esplicació de que és una webquest, l'estructura que té la webquest i l'explicació de cada part. A més, B Dodge explica com fer una webquest en un gràfic amb cinc passos. I per últim, els avantatges, tant per als professors, com per als alumnes i per a l'avaluació i els desavantatges. 

Enllaç: http://formacionprofesorado.educacion.es/index.php/es/materiales/128-webquest-aplicaciones-educativas aquest és un article que ens parla d'un curs per a aprendre com fer una webquest. En aquest curs parlen de la webquest i les seues aplicacions educatives, les característiques del curs amb els objectius, continguts, metodología i la duració i certificació, els mitjans necessaris i les zones de descarrega.

Enllaç: http://www.juntadeandalucia.es/averroes/centrostic/14002984/helvia/aula/archivos/repositorio/1500/1656/html/internet_apl_educat/webquests.html en aquesta pàgina trobem diferents apartats: que són, origen, tipus de webquest, característiques, 5 regles bàsiques, estructures, generadors i exemples. A quest enllaç ens pot servir per a oferir als nostres alumnes informació bàsica de la webquest, a més de vorer exemples. 

    En quart lloc, una activitat que podem fer amb els nostres alumnes. A questa activitat va destinada als alumnes de sisé de Primària que ja han donat la webquest.

Posseu-vos en grups de cinc persones i penseu en un tema de rellevància de hui en día com pot ser la contaminació. Quan tingueu el tema comunicar-lo a la mestra i podreu començar la vostra webquest. 


En la meua opinió, la webquest es una forma molt motivant i molt fàcil de treballar amb els nostres alumnes, ja que ells aprenen amb aquesta pàgina fent activitats i coneixent els conceptes necessaris i nosaltres fem que treballen amb la competència digital. També, he de dir que no és difícil de fer, per tant si volem treballar amb aquesta eina no hem de gastar molt de temps per a fer-la. Encara que si hem de treballar molt bé els continguts que possem, ja que són els que els nostres alumnes treballaran i després li demanarem, és a dir, com a professors hem de treballar amb uns continguts i uns objectius, a més de treballar competències. Per exemple, treballem la competència digital utilitzant aquesta eina però tampoc hem d'oblidar-nos de les altres, com pot ser l'autonomia dels nostres alumnes entre altres.