diumenge, 18 de maig del 2014

Tema 13: IPAD EN EDUCACIÓ PRIMÀRIA: APLICACIONS PRÀCTIQUES



TEMA 13: IPAD EN EDUCACIÓ PRIMÀRIA: APLICACIONS PRÀCTIQUES



-QUÈ ÉS L'IPAD?

  • L'ipad és dels cridats ordinadors "tablet": és un aparell fi, de la grandària d'una revista amb una pantalla táctil a colors que permet als usuaris navegar per la web, veure pel·lícules, enviar correus electrònics i llegir llibres electrònics, entre altres coses.
http://tecnoiglesia.com/wp-content/uploads/2013/10
/hospital-utiliza-ipad-conectar-madres-bebes.jpeg



  • Té un teclat en la pantalla, també un teclat opcional físic, a més d'un programari especial per a fulls de càlcul i processament de textos.



  • No obstant això, els analistes diuen que la seva principal característica està en l'aspecte multimèdia, com llegir periòdics o veure videos, més que la seva utilitat com a laptop.


-CARACTERÍSTIQUES D'UN IPAD

  • Pantalla retina
  • Multi-Touch panoràmica de 9,7 pulgades
  • Cubierta oleófuga antihuellas
  • Càmera iSight d 5 megapixels
  • Detenció facial de fotografies
  • Estabilització de video
  • Geoetiquetat de fotos i video
  • Ampliació a pantalla completa
  • Reproducció de subtítols ocults
  • Interfaz Assiative Touch per accesoris de suport
  • Etc.


-PROPOSTES DE TREBALL PER IPAD



  • Enregistrament d'audio. Gravar i editar àudios amb Caster Free: lectures, locucions, dramatitzacions, exposicions, etc.
  • Esquema. Emprar Wikipanion per llegir un article de Wikipedia durant uns minuts i desprès realitzat un mapa conceptual amb MindJet
  • Mapa conceptual. Resumir els continguts d'un tema de llengua o coneixement del mitjà creant un mapa conceptual amn idea Sketch
  • Resum de notícies. Buscar i llegir un article usant lector de notícies d'un periòdic per desprès elaborar un document de text en resposta a un conjunt de preguntes amb el progama Document Free i enviar-ho com a adjunt al professor/a utilitzant el client Mail.
  • Comentari de lectura. Llegir un llibre digital en iBooks i desprès de la seva lectura elaborar un document en Documents Free amb la fitxa tècnica, breu resum i opinió personal.
  • Narració visual. Crear una narració visual emprant Puppet Pals on es trien escenaris de fons, personatges, animacions i gravant locucions d'audio.
  • Gràfics estadístics. Crear gràfics a partit d'una taula de distribució de freqüències de càlcul amb Documents Free.
  • Fitxes PDF. Realitzar anotacions en una fitxa en format PDF mitjançant pdf-Notis free per a remistir-se-la a la professora pujant-la a un espai comú.
  • Edició d'imatges. Localitzat i descarregar una foto utilitzant el navegador web Safari. A continuació s'inserix la imatge en una nota d'EverNote per afegir textos i una locució d'àudio que completa el treball d'un tema.
  • Geolocalització de materials. Explorar una zona gepgràfica, comarca, província, país, etc amb Google Earth. Situar marcadors que continguin textos, imatges, enllaços, etc. Gravar un recorregut turístic. Es pot completar la informació amb Word Explore.



-L'IPAD EN L'AULA DE PRIMÀRIA
  • Emprar en format intuítiu i natural, ja que per al seu ús, no és necessari cap coneixement informàtic previ.
  • Simplement amb la seva manipulació, aprens les claus d'ús de forma ràpida.
  • Permet treballar les diferents àreees del currículum a través de les seves aplicacions, augmentant la concentració de l'alumnat i possibilitant l'aprenentatges lúdic.
  • L'ipad, possibilita el treball individualitzat adaptant-se al ritme d'aprenentatges de l'alumne alhora que permet la ceració de grups homogenis de treball usant un dispositiu grupal (sempre en grups reduïts, perquè l'aprenentatge sigui significatiu).


  1. iWriteWords: servix per a ensenyar i estimulars als nens en l'escriptura.
  2. Read Me Stories: és una biblioteca d'histories i et permet vorer un llibre en diversos capítols i aquestes històries són molt visuals.
  3. Kid Paint: és una aplicació pareguda al paint però destinada a xiquets.
  4. Magic Piano: ens surt una especie de piano virtual i tú els pots tocat com si fosi un piano.
  5. Math Party: serveix per a xiquets per a fer càlculs mentals a partir de 5 anys. Hi ha diferents nivells de dificultat.
  6. ABC 123 Writing Practice: t'ajuda a aprendre els nombres i lletres en ángles.

Com a AMPLIACIONS EDUCATIVES he trobat:

      En primer lloc, he trobat una imatge amb la comparació de diferents tablets com l'ipad 2, la tablet motorola, una LG i una Samsung amb el preci, pes, processament, si té càmera, video, etc.:


A més, també he trobat altra imatge on es veuen clar les diferències i similituds que tenen els iPad's i la tablet de galaxy.



    En segon lloc, he trobat diverses notícies sobre l'ipad:

Enllaç: http://www.apple.com/es/education/ipad/ en aquest enllaç podem vorer com el iPad està transfromant la nostra forma d'ensenyar i aprendre. Mitjançant ferramentes creatives i eficaces, llibres de text interactius i infinitats de apps i continguts. Tot un món de possibilitats educatives, en un dispositiu que a tot el món li encanta usar.

Enllaç: http://www.apple.com/es/education/special-education/. A més, com a professors aquesta pàgina ens mostra com el iPad també es pot usar en l'educació especial on es creu que la tecnología ofereix les millors ferramentes per aprendre sense barreres. Tots els Mac i els dispositius iOS inclouen de serie innovadores prestacions d'accesibilitat.

Enllaç: http://www.apple.com/es/education/real-stories/. També, podem fer histories reals on la inspiració és la protagonista indiscutible en aquestes histories de professors i centres educatius en tot el mon. Descobreix com estan usant productes Apple per a revolucionar l'aprenentatge. Aquestes histories poden tractar de: personalitzar l'iPad per adaptar-lo als alumnes, com motivar als alumnes amb projectes multimèdia, com organitzar i impartir un curs des de iPad, com crear el teu llibre interactiu, etc.

Enllaç: http://www.apple.com/es/education/. En aquesta pàgina podem vorer com s'utilitza apple en educació.

    En tercer lloc, he trobat un video on ens parlen de com es pot utilitzar l'iPad en educació. En el colegi Tajamar de Madrid, utilitzen l'iPad perquè pensaben que podia millorar l'aprenentatge, per a aprofitar les habilitats individuals dels alumnes, etc. És un video molt interessant on es mostren diversos avantatges de per què utilitzar l'iPad en educació.


    En quart lloc, he trobat una presentació on ens parla de les aplicacions que estan utilitzant en l'aprenentatge de la primària CAP. A més utilitzen uns criteris per a l'utilització d'aquestes aplicacions. 



Apps Primaria from semilla4

    En quint lloc, un exercici que podem fer a classe es buscar una de les eines de l'iPad com pot ser iWriteWords on els xiquets aprenen l'escriptura. Posariem als alumnes en parelles i li donariem un iPad a cada parella per a que puguen practir, però aquesta pràctica sería guiada en tot moment.

Aquest l'enllaç on es mostra que es aquesta aplicació: https://itunes.apple.com/es/app/iwritewords-handwriting-game/id307025309?mt=8


En la meua opinió, treballar amb iPads a classe és una bona ferramenta perquè és fàcil d'usar quan t'ensenyes o inclòs pots aprendre assoles i a més, és una ferramenta tecnològica molt interactiva i que presenta molts multimèdia.
També, he de dir que molts centres han començat a treballar amb iPads i com bé he possat en una ampliació, podem treballar les discapacitats amb els nostres alumnes d'un mode més fàcil tant per a ells, com per a nosaltres.
I per últim, aquesta tecnologia pot ser aprofitada pels professors per a potar la seua llista de classe, per a portar exercicis complementaris o els propis exercicis, per a portar informació que li fa falta per a donar la classe.
A mode de conclusió he de dir que a mi en un futur si m'agradaria treballar amb aquesta ferramente, perquè pense que és molt útil i ens pot fer d'ajuda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada