diumenge, 18 de maig del 2014

Pràctica 8 Webquest

PRACTICA 8: WEBQUEST/ GOOGLE SITES




En aquesta entrada anem a explicar com podem cerar una webquest. Una webquest és una ferramenta que forma part d'un procés d'aprenenetatge guiat, amb recursos principalment procedents d'Internet, que promou la utilització d'habilitats cognitives superirors, el treball cooperatiu, l'autonomía dels estudiants i inclueix una avaluació auténtica. 

-Per a poder fer una webquest, hem d'anar a Google i possar en la barra "Google Sites" i punxar en la primera opció.

Foto original

-Quan li punxem ens ix una pestanya on hem de possar la nostra contrasenya de gmail:

Foto original



-Desprès de ficar la nostra contrasenya ens ix la pàgina principal de webquest/google sites.

Foto original


-A continuació, explicaré els passos que cal seguir per a realitzar una webquest:

      El primer pas a realitzar, una vegada estem en Google Sites és seleccionar la plantilla que anem a utilitzar (encara que desprès podem modificar-la) punxant en crear, desprès li possarem un nom al lloc en el recuadre blanc d'avall i punxarem en l'opció de "Crear" en la part esquerra de la pantalla. Ens apareixerà una part en blanc o amb els noms de totes les Webquest que has realitzat, punxes en el nom de la Webquest i ja podràs començar a fer la teua. I per últim escogirem una ubicació de la webquest que és el nom que identifica a la webquest.


Foto original

Foto original


-Desprès d'omplir totes les dades, ens sortirà la pàgina principal.

Foto original

-En aquesta pàgina hi ha elements que cal entendre per a poder crear la nostra webquest.

1º El llapis significa Editar pàgina, i si cliques a ell i apareix una pestanya nova on podem canviar tant el text com el títol d'eixa part de la webquest. 

2º El símbol de més fa referència a l'opció de Crear una nova pàgina. Si cliquem en ella, se'ns assignarà una nova pàgina a la nostra webquest, i podem escollir la seua localització, a més, d'escollir el seu nom. 

Foto original

Foto original
En aquesta pàgina, podem:

-Assignar un nom a la pàgina, la qual estem afegint.

-Seleccionar el tipus de plantilla.

-Seleccionar la seua ubicació. Si selecciones col·locar en el nivell superior, apareixerà seguint l'ordre de les pàgines, com si fóra un índex de punts. Per altra banda, si tries col·locar-la dins d'un punt concret, sortirà com un subpunt d'eixe punt. 

3º Per últim, trobem l'opció Més accions que està representat per una rosca, i serveix per administrar el lloc. 

Foto original

3.1. Historial de revisions: veiem el què ha canviat cada persona de la webquest.


Foto original

3.2. Configuració de la pàgina: on podem canviar els següents aspectes: 

Foto original


3.3. Eliminar pàgina: Cerquem la pàgina concreta que volem eliminar entre totes les pàgines que té la webquest i l'eliminem. 


3.4. Administrar lloc: Clicant en aquesta opció, podem canviar: 

Foto original.

En aquest apartat podem canviar:

-Compartir i permisos per a poder invitar a les persones amb les quals vulguem compartir-la. 

-Nom del lloc que fa referència al nom de la webquest. 

-Descripció la qual es refereix a la descripció que volem fer sobre la nostra webquest. 

-Pàgina de destí: escollint la pàgina que volem que és vega en primer lloc amb els temes, colores i fonts que vulguem. 


3.5. Modificar el disseny del lloc: Clicant sobre aquesta opció, podem canviar tot el disseny de la webquest, com la navegació horitzontal perquè apareguen també les pàgines en la part de dalt de la webquest, a més, de la part lateral. 

Foto original.

Foto original


Per a poder fer la modificació hem de seguir els següents passos:

Primer: Hem de clicar sobre navegació horitzontal.

Foto original

Segon: Seleccionem editar l'encapçalat o el peu de pàgina. 

Foto original

Tercer: Cliquem sobre la presentació de dalt del tot o no en el bloc on estan totes les parts. Aleshores, sortirà unes opcions per a determinar l'estil de la webquest. 

Foto original

Quart: D'aquestes opcions de disseny, seleccionem l'estil del quadre

Foto original


Quint: Després, quan ens surta un quadret amb totes les pàgines que ja estan afegides, cliquem en afegir pàgina. 

Foto original

Sisè: Seleccionem la pàgina que voelm afegir en la part de dalt de la webquest i cliquem en acceptar. 

Com hem seguit tots els passos, les pàgines de la webquest ens apareixer en la capçalera i en la barra lateral esquerra.

Foto original



      El segon pas a fer, és crear les pàgines que conté una Webquest, és a dir, elaborar una introducció, la tasca, el procés, les activitats, l'avaluació, una conclusió, unes orientacions per al docent i una bibliografia/webgrafia. Per a fer cadascuna d'aquestes pàgines, hem fet el procés de punxar en "Pàgina nova", possarem el títol que li corresponga a aquesta pàgina, desprès a l'opció de "Nivell superior" que possa més avall i per últim li donem a CREAR

Foto original


-Una vegada l'hem guardat, t'apareixerà una finestra en la pantalla superior on hauràs d'escriure el text que vols. Per a fer açò, has de punxar en l'opció de "Editar" el dibuix del llàpis, que està en la part superior dreta de la pantalla, el qual et donarà l'oportunitat d'escriure el teu text o modificar qualevol cosa una vegada l'has guardat i no t'agrade. 

Foto original

Foto original


-Trobem diferents opcions en la part de d'alt de cada pàgina:

Foto original

-Podem modificar el disseny i per a açò tenim diferents eines:



-També, podem possar una taulala qual podem escollir la mida arrossegant la fletxa per la quadrícula per a fer-la més gran o més petita. 


Foto original

-En l'eina d'ajuda, ens serveix per a poder arreglar quaalsevol problema que no sabem solucionar.

Foto original

-I trobem format aquesta eina té el mateix disseny i funcionalitat que en Microsoft Word, per tant, qualsevol pot utilitzar-la sense cap problema (si sap utilitzar-la a Microsoft Word). 


Foto original

-En últim lloc, trobem l'opció d'inserir on podem ficar videos, imatges, etc. 

Foto original


      El tercer pas a elaborar desprès d'explicar les activitats, és el d'insertar arxius i enllaços que necessiten els xiquets a l'hora de portar a terme les tasques. Per açò, el procés que hem de fer és, punxar en les activitats que volem que apareixen l'arxiu, desprès li donem a l'opció de "Insertar" en la part superior esquerra de la pantalla i li donem a "Subir archivo". I "Copiar i pegar" l'enllaç a continuació de l'explicació de la tasca. 

-Per exemple trobem en una activitat aquest arxiu:

Foto original




-Per a finalitzar aquesta pràctica, hem de dir que nostra Webquest la podem compartir amb les persones que vulguem, com hem fet en altres pràctiques. Únicament hem de punxar en l'opció de "Compartir" en la part superior dreta de la pantalla, copiem la URL que ens apareixa, escogir l'estat públic i manar-se'l a la perona o perones que vulguem.

Com a AMPLIACIONS EDUCATIVES he trobat:

    En primer lloc, he trobat un video que et pot aclarir com fer una webquest. T'explicas pas a pas om pots fer una webquest, sense cap dubte. Aquest vídeo el podem possar als nostres alumnes per a aclarir dubtes, o per a vorer una segona vegada i estar segur de com fer-ho, etc.






    En segon lloc, en aquesta presentació podem vorer els usos educatius d'una webquest amb una agenda d'una classe. En aquesta agenda explica els objectius, que és una webquest, qui la va inventar, parts d'una webquest, els usos educatiusde la webquest, llocs recomanats per a crear una webquest, ejercici pràctic per a crear una webquest i el fi de la classe. Per a finalitzar amb aquesta presentació, dir que ens servirán com a futurs mestres per a poder explicar bé als nostres alumnes la webquest.



                           Clase 13 uso educativo de los webquest from salomonaquino


    En tercer lloc, he trobat alguns enllaços que podran fer-nos servir en la nostra futura tasca de la docència.

Enllaç: http://www.web.upsa.es/spdece08/contribuciones/146_poster_WEBQUESTdefinitiva.pdf en aquest enllaç podem trobar l'esplicació de que és una webquest, l'estructura que té la webquest i l'explicació de cada part. A més, B Dodge explica com fer una webquest en un gràfic amb cinc passos. I per últim, els avantatges, tant per als professors, com per als alumnes i per a l'avaluació i els desavantatges. 

Enllaç: http://formacionprofesorado.educacion.es/index.php/es/materiales/128-webquest-aplicaciones-educativas aquest és un article que ens parla d'un curs per a aprendre com fer una webquest. En aquest curs parlen de la webquest i les seues aplicacions educatives, les característiques del curs amb els objectius, continguts, metodología i la duració i certificació, els mitjans necessaris i les zones de descarrega.

Enllaç: http://www.juntadeandalucia.es/averroes/centrostic/14002984/helvia/aula/archivos/repositorio/1500/1656/html/internet_apl_educat/webquests.html en aquesta pàgina trobem diferents apartats: que són, origen, tipus de webquest, característiques, 5 regles bàsiques, estructures, generadors i exemples. A quest enllaç ens pot servir per a oferir als nostres alumnes informació bàsica de la webquest, a més de vorer exemples. 

    En quart lloc, una activitat que podem fer amb els nostres alumnes. A questa activitat va destinada als alumnes de sisé de Primària que ja han donat la webquest.

Posseu-vos en grups de cinc persones i penseu en un tema de rellevància de hui en día com pot ser la contaminació. Quan tingueu el tema comunicar-lo a la mestra i podreu començar la vostra webquest. 


En la meua opinió, la webquest es una forma molt motivant i molt fàcil de treballar amb els nostres alumnes, ja que ells aprenen amb aquesta pàgina fent activitats i coneixent els conceptes necessaris i nosaltres fem que treballen amb la competència digital. També, he de dir que no és difícil de fer, per tant si volem treballar amb aquesta eina no hem de gastar molt de temps per a fer-la. Encara que si hem de treballar molt bé els continguts que possem, ja que són els que els nostres alumnes treballaran i després li demanarem, és a dir, com a professors hem de treballar amb uns continguts i uns objectius, a més de treballar competències. Per exemple, treballem la competència digital utilitzant aquesta eina però tampoc hem d'oblidar-nos de les altres, com pot ser l'autonomia dels nostres alumnes entre altres.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada