dimarts, 18 de març del 2014

PRÀCTICA 5 LINO-IT

PRÀCTICA 5: LINO-IT.

En aquesta entrada anem a explicar com crear un suro virtual, és a dir, un canvase utilitzant la ferramenta Lino-It. Per tant, aquesta ferramenta ens proporciona un mode sencill de crear un tabló online de notes o miàtges mitjaçant diferents plantilles, post-its de colors, fotos, sons i vídeos, aconseguint un mural. A més, aquest treball es pot fer individualment o per parelles.

En primer lloc, anirem a la pàgina inicial de Google i possarem "Lino it" i punxarem en la primera opció on possara "Lino-Sticky and Photo Sharing for you".

Foto original.

Una vegada dins de la pàgina punxarem en la part superior dreta on possa "Sign Up" i ens apareixera una pestanya groga on et demanara el nom (Username), una contrasenya (Password) i una direcció de correu (Email Address) però i no vols fer-te un conte tens l'opció de entrar des de Twitter o Facebook. En el meu cas m'he fet un conte omplint el que m'he demanava i he creat el meu nom: aliciarl.

Foto original.


Foto original.


Foto original.


A més, t'enviaran un email al teu correu donan-te la benvinguda i per a verificar o canviar la contrasenya. 

Una vegada activat el compte, en la pantalla inicial de Lino it apareixeran diversos formats de suros on primer escogirem la plantilla o fons que volem per a realitzar el nostres suro multimèdia, però per a fer açò hem de dona-li a "Create a new canvase" que és la superficie on vas a pegar els teus post-its.

Foto original.


Com he dit abans, el suro el farem per parelles o individualment, on en el meu cas és en parelles. Aquest suro l'hem de dividir en quatre parts amb un tema escogit com per exemple de matemàtiques com el nostre llenç. Les quatre parts les composen: una introducció, uns objectius, unes activitats i una bibliografía  o recursos resultats més unes solucions. 


Quan li donem a "Create a new canvase" i estem dins ens apareixen les opcions de possar-li un nom, un fons, l'acces que volem que tinga (per al meu ús privat, mostrar stickies per a tot el món i tot el món pot publicar stickies i hem d'escogir l'utlima opció).
Desprès ens trobem l'opció de detalls amb la possibilitat de: notificar-me quan algú publicó una pegajosa, mostrar aquest llenç en el moll, cree una pegajosa por correu electrònic, permetre que altres copien stickies en aquest llenç, llesta sobre llenços públics, permetre que els invitats publiquen stickies i RSS sempre genera per a tots els llenços públics.

Foto original.


Per tant, escogim les opcions i li donem a create a canvase.

Foto original.



En segon lloc, quan ja hem creat el llenç, a la part dreta punxarem en un post-it per a treure'l fora. 


Foto original.


Quan fem sortir un post-it tinguem les opcions de: en primer lloc, escriure el que que vols que isca en aquell post-it, és a dir, el contingut. En segon lloc, tag ens serveix per a possar el nom de la secció com po ser per exemple "objectius", per a que quan punxem sobre ell desapareguen els demès post-its per a que quede aquest com per damunt dels altres. En tercer lloc, poden canviar la font, es a dir, més gran o més petita i el color de la lletra. En quart lloc, tenim l'opció d'afegir un icon, és a dir, un emoticon que ix quan ja hem afegit el post-it al nostre llenç. En quint lloc, due date per a afegir el dia que volem que ens isca el post-it, però açò assoles ens apareix quan tenim descarregat la ferramenta de lino-it. En sisé lloc, podem possar-lo privat o deixar-lo públic. I en últim lloc, "send" per a poder enviar-lo en un e-mail.

Foto original.

Com podem veure en la següent foto pareix que desapareguen els de demès post-its.

Foto original.

Foto original.


En tercer lloc, tenim la possibilitat d'afegir una imatge al teu llenç i aquesta imatge es queda fora dels post-its. Aquest icon el trobem a la part dreta del llenç.

Foto original.




Per a inserir la imatge, has de punxar en el icon i t'ixira un quadre. En el quadre et demanara que selecciones l'arxiu, el tamany que vols que tinga, en type has de donar-li a frame per a afegir una descripció i per últim pots possar-ho privat.

Foto original.

Foto original.


A més, també pots afegir un video que el trobem al costat dret de les imatges. Aquest video també es queda fora d'un post-it  com les imatges.

Foto original.

Si punxem en el icon, ens ix una pantalla amb les possibilitats de: fer-lo des de Youtube punxant en la URL i hem de pegar-la on possa URL. A més, de Youtube podem possar videos des de Vimeo i Ustream.

Foto original.

En el teu llenç et ix aixina:

Foto original.


També podem possar arxius extras que el trobem al costat del video, on podem seleccionar arxius des de el nostre orginador.

Foto original.


Si punxem ens trobem la següent pantalla en la que podem seleccionar l'arxiu, comentar-lo, possar-li un tag, a més, podem modificar el tamany i el color de la font, una dia per a que aparega, i possar-lo privat.

Foto original.


Per últim, podem afegir un post-it de color blanc per a recogir tots els post-its, és a dir, per a agrupar-los. 

Foto original.



En aquest post-it podem afegir un comentari, modificant el tamnay i color de la font i possar-li un icon.


Foto original.

En quart lloc, baix del post-it tenim les opcions de: primer trobem "edit" per a poder editar el post-it, desprès trobem "set due dat" on ix el día en el que ens trobem, és a dir, la fetxa, en tercer lloc trobem "send this sticky" per a poder enviar aquest post-it a qualsevol e-mail, també trobem "copy to another canvase" per  poder copiar aquest post-it a altres llençosi en el mateix llenç, i per últim "peel off" per a poder borrar el post-it.

Foto original.


En quint lloc, en la part superior dreta, damunt dels post-its tenim varis opcions.

Foto original.

1. La casa s'anomena "My page" i serveix per a que et surten les canvases que has creat. En aquesta ferramenta tenim les opcions de: my canvases, updated canvases amb els teus canvases, public canvases on et ixen les canvases que s'han fet en el últims moments. A més en la part dreta tenim altres opcions com : tasks on surten els llenços que has fet, també trobem my groupes per a poder crear groups. 

Foto original.



Per a poder crear un grup, has de donar-li a "create a new group" amb les possibilitats de possar un nom, una descripció, un icon i en l'opció de afiliació (membres) pot entrar qualsevol persona amb una invitació, mixi comunitat i comunitat ID, que sevrveix per a que les persones et demanen peticions o envirales tu. 


Foto original.




Baix del tot de my page trobem blog:

Foto original.


2. En la i de information tenim les opcions de embed lino, link i URL que és el que hem d'agafar per a enviar-li al nostre professor. I en el nostre blog hem de possar-lo mitjaçant embed lino.

Foto original.

3. Desprès trobem ? de help que ens porta a qualsevol ajuda.

4. Per útlim trobem Logout que és l'icon d'inici que serveix per a surtir de la sessió. 



Com a apliacions educatives trobem: 


En primer lloc, he trobat alguns enllaços en el que ens parlen dels murals i suros digitals en l'educació amb la ferramenta de Lino-it. A més l'explica un poc per a que pugues utilitzar aquesta ferramenta. 



En aquest últim enllaç, a més, trobem varis exemples com per exemple aquest: http://linoit.com/users/Contomundi/canvases/De%20libros.



En segon lloc, un power point que t'explica com utilitzar la ferramenta de lino-it.




Ayuda para editar el tablon en linoit from verarex


En tercer lloc, he trobat una tutorial de Lino-it.




En quart lloc, vaig a explicar com hem fet el nostre llenç. En el nostre llenç hem de presentar d'una assignatura, o d'un tema, En primer lloc, hem de dividir el nostre llenç en quatre parts, en la primera parte trobem la introducció, en la segona part, uns objectius, en tercer lloc unes activitats i per últim, una bibliografia i unes solucions. 


Introducció


Objectius


Activitats


Bibliografia


Com podem vorer en aquestes imatges, en el nostre llenç hem utilitzat imatges, a més dels post-its i un video amb jocs de matemàtiques. 











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada