dimarts, 18 de març del 2014

TEMA 6: EINES DE LA WEB 2.0 CLOUD COMPUTING

TEMA 6: EINES DE LA WEB 2.0: CLOUD COMPUTING

Hui en dia la red ha pasat de ser un gran mitjan on la informació es transmitia i es consumia, a ser una plataforma.

1. COMPUTACIÓ EN EL NUVOL

-El núvol és el terme per designa als ordinadors en xarxa que distribueixen capacitat de processament de les aplicacions i grans sistemes a moltes màquines.
-Les aplicacions basades en tecnologia núvol no funcionen en un sol ordinador, sinó que es difonen per tot un clúster distribuït, utilitzant espai d’emmagatzematge i recursos informàtics de tantes màquines.

Els serveis de computació en xarxa tenen tres nivells:
  • Nivell 1: aplicacions que tenen una sola funció a les quals normalment s’accedir mitjançant un navegador web. Per exemple Gmail. Entra directament a una pàgina.
  • Nivell 2: ofereix la infraestructura sobre la qual es fabriquen i funcionen aquestes aplicacions. Per exemple: App Engine
  • Nivell 3: són els que ofereixen recursos purament informàtics sense una plataforma de desenvolupament. GoGrid, Elastic, Computi Cloud. Et donen un cdi però has de buscar-te una plataforma on fer les proves.


2. AVANTATGES DEL CLOUD COMPUTING

·         En el núvol es consumeix l’energia necessària, la qual cosa construeix a l’ús eficient de l’energia.
·         No existeix la caiguda del servidor, perquè sempre hi ha algú controlant-la, de manera que no cal esperar al fet que venja el personal a arreglar-lo.
·         Les actualitzacions són automàtiques i es conserven totes les personalitzacions que hàgim introduït.
·         Es pot començar a treballar ràpidament en qualsevol aplicació.
·         Es pot prescindir d’instal·lar qualsevol tipus de maquinari i per tant requereix molt menys inversió.
·         Les infraestructures utilitzades tenen una major capacitat.






3      3.  DESAVANTATGES DEL CLOUD COMPUTING

·         La disponibilitat d’aplicacions depèn de la disponibilitat d’accés a internet.
·         Tots els treballs i dades de l’usuari estan en el núvol, de manera que si hi hagués algun problema es pot posar en perill la seguretat dels nostres materials.
·         L’usuari no disposa de còpies de seguretat, com podia tenir-les quan el programari que utilitzava podia estar instal·lat.

     4. TIPUS DE NUVOL

Ø  Els núvols públics. Són les que esten manejades per altres persones i alberguen el treball de molts clients; els sistemes d’emmagatzematge són comuns, i els servidors, la xarxa i els discos, també els serveis que són gratuïts solen estar situats e aquest tipus de núvols.
Ø  Els núvols privats. Són la millor opció per a les empreses o organitzadors que volen tenir un servei propi amb les aplicacions que desitgen, a mesura de les seves necessitats. Són els propietaris del servidor, dics.
Ø  Els núvols híbrids. Són una combinació de les anteriors, es disposa d’una infraestructura privada però als seu torn es poden manejar aplicacions en l’espai del núvol públic.



5. APLICACIONS EDUCATIVES EN EL NÚVOL

Google docs. Per a l’elaboració compartida de documents, fulls de càlcul presentacions.
Dropbox. Permet als usuaris deixar qualsevol arxiu en una carpeta designada. Aquest arxiu és sincronitzat en el núvol i en tots els altres ordinadors del client. Té suport per a historial de revisions, de manera que els arxius esborrats poden ser recuperats.
Ambdues aplicacions proporcionen ordinadors virtuals a estudiants i personal sense necessitat que cada persona posseeixi un ordinador portàtil o de taula. Solament és necessari un navegador i accés a internet per disposar d’emmagatzematge i recursos il·limitats.

Com a aplicacions educatives, he trobat:

En primer lloc, he trobat varis enllaços que ens parlen del cloud computing, com poden ser els seus inconvenients i els seus avantages, de la computació en el núvol, tipus de núvols, etc.

Enllaç: http://www.kumo.com.co/portal/index.php/pages/blog/175-ventajas-y-desventajas-del-cloud-computing

Enallç: http://www.computacionennube.org/

Enllaç: http://www.clouditeration.com/es/%C2%BFqu%C3%A9-es-computaci%C3%B3n-en-la-nube

Enllaç: http://www.computacionennube.org/13/tipos-de-nube/

En segon lloc, la computació núvol ens serveis per a les aplicacions educatives i he trobat en slideshare un power que ens pot servir.



Aplicaciones educativas de computación “en la nube” from Julio Real


En tercer lloc, he trobat un video on ens explica que és la computació en la núvol i les seues característiques.



Per últim. per a treballar amb els nostres alumnes el cloud computing, podem en primer lloc ensenyar-les unes imatges del cloud computing i que ells mateixos diguen les característiques que té aquesta computació en la núvol.

Les imatges poden ser aquestes:




A partir de les imatges, els alumnes parlaran de les característiques que ells creuen que tenen i amb l'ajuda del mestre i buscant a internet, ompliran el seu aprenentatge. 

En segon lloc, parlarem de les avantatges i desavantages que pot tindre aquest servei. Aquesta tasca la feran en dos grups classe on uns buscaran els avantages i altres els desavantatges.

En tercer lloc, treballaran amb dropbox per a pujar el treball que han fet anteriorment ja que, aquesta ferramenta serveix als usuaris per a deixar qualsevol arxiu en una carpeta designada en aquesta cas conjuntament. L'arxiu és sincronitzat en el núvol i en tots els altres ordinadors dels companys. 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada