dijous, 6 de febrer del 2014

Pràctica 1 Blog

PRÀCTICA1: Com crear un blog i les seues aplicacions educatives

En aquesta primera pràctica, aprendrem a crear un blog, i per fer açò, hem de seguir uns passos. 
-El primer, és crear una conta de correu electrònic a gmail si no tenim perquè, a Blogger solament es pot accedir si tens una conta en gmail. 
Aquesta imatge s'ha tret de: https://www.google.es/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=InrhOU11NKu7nM&tbnid=3Hdl_Ts3-C97kM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fprofesorerickmiranda.blogspot.com%2F2012%2F01%2Fgmail-en-el-aula-de-clases.html&ei=bl3yUtraHKXG0QXs5YHwCQ&bvm=bv.60799247,d.d2k&psig=AFQjCNGairndjTObb-xKzNLoJoX7yti0aw&ust=1391700501684883


-El segon és buscar en Mozilla Firefox "Blogger". 
El busquem en Mozilla Firefox perquè, a vegades, hi ha errors si busquem amb altres navegadors.


Aquesta imatge s'ha tret de: https://www.google.es/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=WhN5iEWYPE1bTM&tbnid=kSn1vPuszotQsM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fwww.samsungjuegos.com%2Fdescargar-mozilla-firefox-para-samsung-galaxy-y-omnia%2F&ei=Ml3yUuTiL8i40QX0joGADg&bvm=bv.60799247,d.d2k&psig=AFQjCNEAGWFBHTu5F02bUx69SzR71newKQ&ust=1391701104954767


-En el tercer pas, en la pàgina principal de Blogger,  hem de clicar en "Nou blog" i ahí omplim les dades de títol i de l'adreça. A més, hem de seleccionar en "Plantilla" el model Senzill, per a que així no siga molt difícil d'utilitzar. 



Aquesta imatge s'ha tret de: https://www.google.es/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=O2pZoJxs6vIVVM&tbnid=Gxge0yJsTWRrwM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Feddie-tips.blogspot.com%2F2011%2F07%2Fblogger-dejara-de-soportar-navegadores.html&ei=51zyUv21EIa-0QXStYCADg&bvm=bv.60799247,d.d2k&psig=AFQjCNFmpLkiMAyEyQdBK5YAoxue_vXQzg&ust=1391701492666062

-El quart pas, després d'omplir totes les dades de creació, és omplir les dades de Google +, si ja no ho havies fet anteriorment perquè no usabes el gmail. 

-El quint pas, quant ja estàs en la pàgina principal, és crear una entrada. Per a crear una entrada, hem de clicar en "Crear entrada", després en "Entrada nova" i ens apareixerà una pàgina en blanc. En aquesta pàgina, hi ha diversos aspectes importants: 

1r: Títol de l'entrada 

2n: Redacta/ HTML
Cliquem sobre Redactar per a poder escriure.

3r: F
Es la font, és a dir, al tipus de lletra. 

4t: t/T
Fa referència al tamany de la font on podem escogir entre: la més xicoteta, xicoteta, normal, gran, i la més gran.

5è: Normal
És l'opció on es modifica el format de la lletra, i les opcions són: encapçalat, subencapçalat, encapçalat secundari, i normal. 

6è: Negreta, Cursiva, Subratllat, Rallat

7è: A
Fa referència al color de la font. 

8è: El pinzell
Aquesta opció serveix per a subratllar parts del text. 

9è: Ací podem incloure enllaços, imatges i videos i per a poder fer-ho hem de seguir aquests passos:

·                     Passos per a posar un enllaç

-Cliques en "enllaç" i t'apareix una pestanya nova. 
-En aquesta pestanya:


Foto original


Per a poder possar l'enllaç has d'escriure en el "text a mostrar", i escriu el que vols que veuen les visites del teu blog. Després, poses la URL de la pàgina que vols enllaçar. A continuació, selecciones l'opció "en una ventana nova", i cliques en publicar. Aleshores, l'enllaç apareixerà en l'entrada. 
De vegades, després d'aquest pas, apareix una pestanya que posa "Compartir amb Google +", si apareix hem de seleccionar "Cancelar". 



·                     Passos per a posar una imatge
-Cliquem on posa "Insereix una imatge" (és un icon d'una imatge)
-Apareixerà una pestanya nova amb moltes opcions:


Foto original



Has de decidir des d'on vols pujar la imatge. Pots fer-ho des d'aquest bloc, des dels àlbums web de Picasa, des del teu telèfon, des de la teua càmera web o des d'un URL. Quan ja has decidit des d'on la vas a penjar, selecciones la imatge i cliques en penjar on, t'apareixerà la imatge seleccionada i les opcions: Afegeix la selecció/Cancelar. Selecciones "Afegeix la selecció" i la imatge es penjarà en el teu blog. 
Quan està penjada en el nostre blog, podem modificar-la amb el tamany,  alineació i a més, hi ha una opció de llegenda, per a veure les propietats i per a eliminar-la. És important qui és l'autor o autora de la fotografia, per tant, hem de fer referencia d'on s'ha tret la imatge: si es propia (foto original) i si és d'una pàgina cal possar-la. 

·                 Passos per a inserir un vídeo
-Cliquem sobre l'opció "Insereix un vídeo", està representada per la imatge d'una claqueta. 
-Apareixerà una pestanya nova amb les diferents opcions que hi ha:


Foto original




Es pot penjar des de diferents lloc com: YouTube, els meus vídeos de YouTube, del telèfon, i des de la càmera web. Quan ja has seleccionat l'opció, si és des de YouTube, has de posar el nom del vídeo per a buscar-lo. Després, selecciones de la llista de vídeos, el vídeo que volies i cliques en l'opció de "selecciona" i es penjarà en el teu blog. 

10è: Les opcions finals tenen el mateix funcionament que en un document de microsoft word. 
- Insereix un salt dins del text
- Alineació del text
- Llista numerada
- Llista de pics
- Pressupost
-Suprimeix el format
-Comprova l'ortografia


Ara que ja està explicat com crear un text i com afegir enllaços, imatges o vídeos. Anem a explicar, les opcions que apareixen a la dreta de la pantalla quan escrius un text. 

Foto original


La primera opció que encontrem "Publicar". Aquesta l'hem de fer servir quan ja hem creat un text, o hem fet modificacions en un, i volem que aparega en el bloc. La segona opció és "Guardar", si cliquem en aquesta opció, l'entrada del blog serà com l'última vegada que va ser guardada.  A més, trobem la tercera opció "Vista Previa" que la utilizaríem per a veure com es quedaria el nostre blog amb les modificacions que anem fent en el text base. Per últim en la quarta opció en eixe lloc és "Cerrar" que com bé diu la paraula s'utilitza per a tancar l'entrada.

Per altra banda, en el quint pas Configuración de la entrada trobem altres aspectes importants:
-Etiquetes 
En aquest apartat, hem d'escriure les paraules claus per a poder identificar una entrada.
-Publicat a 
Ens indica el dia i l'hora, a més, de la zona horària on és publicada. 
-Enllaç permanent 
És un enllaç d'aquesta entrada sobre el que es pot clicar i ens porta a aquesta entrada sense haver de buscar-la en la llista d'entrades. 
-Ubicació 
Utilitzant aquesta opció, es pot posar la ubicació on estaves quan es va fer i publicar una entrada. 

-Opcions
Fent referencia als comentaris ens trobem si volem permetre, no permetre i mostrar els publicats o no permetre i ocultar els publicats. En el mode de redacció, pots mostrar HTML o interpretar HMTL escrit i com a tercera opció en els salts de línies pots utilitzar etiqueta <br> o pulsar Intro per als salts. 

-El sisè pas és la modificació de les opcions que apareixen en la pantalla principal del teu blog. 



Foto original



Ens tobem amb les següents possibilitats:
1r: Entrada nova
Si cliquem en aquesta opció, creem una entrada nova al nostre blog. 

2n: Visió general
En aquesta pàgina es pot veure les visualitzacions de la pàgina, les actualitzacions i les notícies de Blogger. En les actualitzacions apareixen: comentaris pendents de moderació, comentaris publicats, visualitzacions de pàgina avui, entrades i els seguidors. 

3r: Entrades 
Si cliquem en aquesta opció, ens porta a una pantalla on apareixen totes les entrades que hem fet. A més, apareixen opcions per a fer etiquetes, publicar,  revertir a l'esborrany i per a eliminar-les totes o alguna entrada. Si cliquem sobre una de les entrades ja fetes, ens apareixerà unes opcions: 
Edita/Visualització/Comparteix/Elimina
 4t: Pàgines 
En aquesta opció, es mostra les pàgines que hi ha associades al blog. Encara que, aquesta opció és difícil d'utilitzar, i no és necessària per a desenvolupar un blog. 

5è: Comentaris--Publicats
Ací trobem comentaris publicats o spam. 

6è: Google +
En aquesta opció, configures el teu perfil en Google +.

7è: Estadístiques
Ens apareixerà una pantalla amb la visió general del nostre blog, les entrades, les font de trànsit i el públic que veu el nostre blog. Dins de la visió general estan: les visualitzacions de  la pàgina avui, les visualitzacions de la pàgina ahir, les visualitzacions de la pàgina l'últim mes, i l'historial de totes les visualitzacions de la pàgina. A més, en les entrades apareixen totes les entrades públicades fins eixe moment.

8é: Format


Foto original


-Icona de web: fa referència al logotip, com una marca. 
-Barra de navegació
-Encapçalament: si l'editem, podem canviar el títol, la descripció i la imatge representativa del bloc. 
-Afegeix un gadget: es refereix a les aplicacions que es poden incorporar al blog. 
-Missatge del bloc: fa referència a les entrades que constitueixen el blog. 
-Afegeix un gadget: fa referència a les aplicacions que poden ser incorporades al blog. 

Entre els gatges que necessitem per al nostre blog trobem:

1. Botó +1

Aquest serveix per a què la gent utilitzant Google + puga fitxar el teu blog. Per a introduir-lo al teu blog has de selccionar "Afegir un gadget" i seleccionar:

Foto original
Quan has fet aquest pas et ixira aquest quadre:

Foto original

Ací hem de selccionar entre l'anotació, la mediida i la previsualització i clicar en Guardar. 

2. Entrades populars

Serveixen per a que cada vegada que entrem en el blog podem punxar i vorer quines entrades són les més populars. Amb la possiblitat de en qualsevol moment, els últims dies o última semana a més de mostrar el títol de l'entrada i la imatge amb el seu fragment. A més, d'escogir el nombre d'entrades que volem.

En primer lloc, per a possar aquest gadget al teu blog has de seleccionar en "Afegir un gadget" i hem de seleccionar "Entrades Populars":

Foto original



En segon lloc, has de punxar en + i te ixira un quadre com aquest:


Foto original

Com he dit abans hem de seleccionar entre el títol, els més vistos, com mostrar el títol de l'entrada i en últim lloc, quantes entrades volem que es mostren i com sempre hem de donar-li en Guardar.



3. Estadistiques del blog

Serveix per a saber el nombre de visites que tenim. Per a possar-lo hem de clicar altra vegada en "Afegir un gadget" i hem de clicar en el gadget:

Foto original

Com les altres vegades hem de punxar en + i et ix una pantalla com aquesta:

Foto original

Quan estem en aquesta pantalla hem de seleccinar entre les opcions de: títol, període de temps i l'estíl. 


4. Quadre de cerca
Que serveix com a buscador. Per a introduir-lo al nostre blog hem de seleccionar en "Afegir un gadget" i hem de clicar en:


Foto original

En segon lloc, hem de clicar en + i t'ix un quadre com el següent: 


Foto original

Té com a opcions el títol, pestanyes com: aquest bloc, enllaçat des d'aquí, la web, enllaços interessants, i per últim previsualitza. Quan ja hem seleccionat el que volem hem de donar a Guardar. 


5. Gadget HTML Javascript
Serveix per a pujar com hem fet abans el cerative commons i molts més. 


6. Enquesta

Que serveix per a saber com ens valorarien el nostre blog amb la pregunta de: valora el meu blog i les possibilitas de respostes. Per a possar aquest gadget al nostre bloc, hem de selccionar el "Afegir un gadget" i hem de clicar en aquest gadget:

Foto original

Desprès de donar-li a + ens ix altre quadre com aquest:

Foto original

En aquest quadre hem d'omplir la pregunta que és vol fer i desprès les respostes. a més, trobem si volem que els visitants puguen seleccionar més d'una resposta a la pregunta i que és pot possar una data i hora de tancament de l'enquesta. Per últim, hem de donar a Guardar.

7. Llista d'enllaços

Són enllaços extras que hem de possar a banda de l'entrada. Per afegir aquest gadget hem de seleccionar en "Afegir un gadget" i ens ixira uns quadres en el que hem d'escogir aquest:

Foto original

Hem de punxar en + i trobem una ventana nova:

Foto original

En aquest quadre hem de escogir entre els aspectes de: afegir un títol, el nombre d'elements que es mostraran a la llista, una ordenació entre la que hem d'escogir alfabèticament, el nom de lloc nou, URL del lloc nou on hem de pegar la direcció de la web de la que s'ha tret i afegeix un enllaç per a que finalment s'haja afegir l'enllaç. Quan tenim tots els passos que volem hem de donar-li a Guardar.

8. Etiquetes

Aquest gadget serveix per a tindre l'informació classificada i per a que siga més fàcil de buscar i de trobar. Per a afegir-lo hem de punxar en "Afegir un gadget", a continuació hem de punxar en:

Foto otiginal

Desprès, hem de clicar en + i ens ixira un quadre com el següent:

Foto original

En aquest quadre hem de selccionar entre els apartats de: títol, mostra que es refereix al nombre d'etiquetes, l'ordenació que fa referència a com volem ordenar les etiquetes, visualitza que és la manera de vorer les etiquetes en forma de llista o cloud, i per últim, la mostra del nombre d'entrades per etiquetes. Per acabar hem de donar-li a Guardar.

9. Llicencia creative commons

Que serveix per a que no puguen fer servir el teu blog i tindre una certa utilitat per a protegir-lo i es fa per mitja de HTML/Javascript. Per a inserir aquest gadget hem de possar en google "Creative commons català" d'aquesta manera ens eixira en català, ja que el nostre blog està en català.

Aquesta foto s'ha tret de: http://creativecommons.org/choose/?lang=ca

Com es veu en la fotografía hem de selccionar "No" en les dues preguntes que ens fan i ens ix una plantilla amb uns dibuixos que ixiran en el nostre blog quan l'hagem afegit. A més de contestar a aquestes preguntes hem de seleccionar el codi que apareix en la pantalla:

Aquesta imatge s'ha tret de: http://creativecommons.org/choose/?lang=ca

Per últim, hem de copiar aquest codi en el gadget HTML/Javascript, i d'aquesta manera les nostres publicacions en el blog no podran ser utilitzades per a usos comercials. 


Foto original

Hem de punxar en l'icon  +  i te ixira un quadre com aquest en el que has de possar el codi que breument has copiat de la pàgina creative commons i possar-li un títol com Llicència. I per últim, donar-li a Guardar.

Foto original


10. Inserir una presentació de Slideshare

Amb l'utilització del gadget HTML/Javascript podem afegir presentacions en el nostre blog. En primer lloc, hem de possar en Google Slideshare i seleccionar en una presentació en el botó "Share" i ens ixira una ventana nova en la que hem de clicar en "Insertar" si volem insertar una presentació al nostre blog. Quan cliquem en Insertar ens ix un codi que hem d'introduir-lo en una nova entrada en HTML. 

-Arxiu del bloc
-Reconeixement

9è: Plantilla

Foto original


Si seleccionem el botó que posa Personalitzaanirem a una nova pantalla on podem modificar tots els aspectes del blog. 


Foto original


-Plantilles: on podem triar la plantilla que volen fer servir en el blog, a més podem escogir tons per a la plantilla. 


Foto original

-Fons: podem triar la imatge del fons del blog i el color del tema principal, a més de fer el fons mosaic o normal i alinear-lo.


Foto original


-Ajusta les amplades: podem ajustar l'ample del blog i de la barra lateral dreta. 


Foto original


-Format: podem fixar-no en la imatge anterior que serveix pe a seleccionar el disseny del cos i del peu de pàgina de les entrades i del blog.


Foto original


-Avançat: en aquesta pantalla, podem canviar els aspectes del text de la pàgina, el tipus de lletra com també, la font, els enllaços, el títol del bloc, la descripció del blog, el text de les pestanyes, les fonts de les pestanyes, el títol de l'entrada, la capçalera de la data, el peu de pàgina de l'entrada, els gadgets, les imatges, els accents, el mobile button color, i afegeir CSS. 


10è: Configuració
Dins de la configuració, hi ha diferents aspectes que englobin a altres. Aquestos aspectes són:

-Bàsic: en "Bàsic" apareixen les opcions per a poder modificar el títol, la descripció i la privadesa (encara que hem de possar-lo públic). En "Publicació", hi ha una opció per a editar l'adreça del blog i/o afegir un domini personalitzat. Per últim, en "Permisos" apareixen els autors del blog, i els lectors del blog on es pot fer el blog de públic a privat. 


Foto original


-Entrades i comentaris: ací trobem les opcions per a decidir a mostrar un màxim de entrades i vorer la plantilla de l'entrada com decidir si vols mostrat imatges de Lightbox. D'altra banda, dins dels comentaris, trobem les opcions per a decidir la ubicació del comentari, qui pot fer comentaris, la moderació dels comentaris, si es mostra la verificació de les paraules o no, si es mostra els enllaços de retrocés o no, i si s'afegeix el missatge del formulari de comentaris. 


Foto original


-Mòbils i correu electrònic: ací podem modificar les opcions relacionades amb el mòbil on tenim la possibilitat de publicar o no entrades mitjançant SMS/MMS. En quant al correu electrònic, estan les opcions de publicar entrades mitjançant el correu electrònic o no, de seleccionar el correu electrònic per notificar els comentaris, i afegir el correu electrònic de la persona a la que volem enviar les entrades publicades. 


Foto original


-Idioma i format: en aquest apartat podem canviar l'idioma i si s'activa o no la transiteracció que és un botó per a poder canviar les paraules de l'ingles a l'idioma que tu vols. Respecte al format,estan les opcions de decidir la zona horària, el format de la capçalera de data, el format de la marca de data i hora, i el format de data i d'hora del comentari


Foto original


-Preferències de la cercaRespecte a les metaetiquetes, trobem l'opció d'activar o inhabilitar. Després, es trobem les opcions relacionades amb els erros i les redireccions amb les opcions de si vols activar o no el missatge personalitzat de la pàgina no trobada, i si vols posar elements en les redireccions personalitzades. Per últim, els rastrejadors i indexació, amb les pciones de si volem arxius robots.txt personalitzat o no, i si volem etiquetes de capçalera de robots personalitzades o no amb l'advertencia d'utilitzar aquestes funcions amb precaucions. 


Foto original


-Altres: en aquesta pantalla, trobem en primer lloc, com són les eines del bloc que són si volem importar el bloc, exportar-lo o eliminar-lo. En el segon lloc, el feed del lloc on trobem, si permetem o no el feed del bloc, si afegim la publicació de l'URL de redirecció del feed, si afegim el peu de pàgina del feed d'entrades, si s'activa o no els enllaços de títol i els enllaços de fitxers adjunts. En el tercer lloc,  és l'Open ID que es tracta de l'índex referent al teu nom de URL en l'Open ID. En el quart lloc,  en el Contingut per a adults  hem de triar si volem o no contingut per a adults. En últim lloc, trobem Google Analytics, que serveix per a fer  d'identificador de propietat web d'Analytics. 


Foto original


En últim lloc, comentarem les aplicacions educatives de les noves tecnologies, respecte a la creació i utilització d'un blog, ja que com a futurs docents hem de proporcionar als nostres alumnes una educació adequada respecte a les tecnologies. 
Per un lloc, hui en día les tecnologies estàn disparades, ja que des dels més majoras fins als més xicotets tenen alguna cosa com per exemple un mòvil amb android o una tablet, per tant en l'escola hem d'ensenyar a utilitzar ordinadors a fer-se blogs, etc. 





En segon lloc, en aquest video trobem les aplicacions educatives de hui en dia com són les pissares digitals a més, la irrupció de les Noves Tecnologies dona canvis radicals en la societat, que modifiquen les condicions de treball, valors i el perfil socio-cultural. Aquest fet aporta modificacions substancials en els plantejaments de l’educació que van des de la potenciació del desenvolupament cognitiu dels alumnes, facilitar noves formes de representar la realitat, fins la introducció de noves metodologies. A més, trobem que les funcions de les TIC en l’educació són: mitja d’expressió, canal de comunicació, instrument per a processar la informació, font oberta d’informació, instrument per a la gestió administrativa i tutorial dels professors, ferramenta de diagnòstic i rehabilitació, medi didàctic, generador de nous escenaris formatius, medi lúdic i per al desenvolupament cognitiu i per últim té un contingut curricular. També, trobem les tres grans raons per a usar les Tic en educació: alfabetització digital dels alumnes, productivitat i innovar en les pràctiques docents. En últim lloc, en aquest video apareix un dibuix d'un jove parlant i com aquesta pàgina podem trobar en diferents pàgines per a ensenyar als notres alumnes. 

En tercer lloc parlant del blog, el primer pas es ensenyar que és un blog i com podem fer el blog mitjantçant una conta de gmail, etc. A més podem buscar págines semblants a bloc però adaptades a les seues necesitats. Com el blog A DINS DE L'AULA. http://adinsdelaula.blogspot.com.es/
Més tard amb l'ajuda del professores buscaran diferents bloc i podran fer diferents activitats com: fer un blog en grup, buscar blogs específics i vorer les característiques, etc. 

En conclusió, les noves tecnologies aplicades a l’educació són una ferramenta útil que ajuden a innovar les estratègies educatives en les seues aules. Per tant, com fer un blog o la seua utilitat en la meua opinió, és alguna cosa que hariem de saber tots. A més, en classe hauriem de treballar amb diferents blogs perquè ens poden ajudar a donar els continguts que estem donant en eixe moment i per altra banda, treballec amb les TIC. 

Aquesta imatge s'ha tret de: https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRywHfLN_K3Hzbr7z2iJnsgWfAZLY11yw7FK0XBIivxtYb9-3mO 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada