En aquesta entrada anem a explicar com crear un conte multimèdia amb la ferramenta de Power Point, ja que és un programa disenyat per a fer presentacions amb text esquematizat i és fàcil d'entendre. A més, té animacions de text i imàtges predisenyades o importades del nostre ordinador. També tenim la possibilitat d'aplicar disenys de font, plantilles i animació.
Segons la versió que utilitzem de Power Point poden variar algunes coses del diseny i localització d'elements. Jo he utilitzat la versió del 2010.
Ara anem a explicar els pasos que hem de seguir per a realitzar el conte amb la ferramenta de Power Point.
En primer lloc, hem d'obrir nostre programa Power Point. Una vegada obert, en la part central visualitzarem la diapositiva que formaràn el conte, i en la part esquerra de la ventana ens mostrará la quantitat de diapositives que portem disenyades.
Foto original
En segon lloc, quan anem a la barra de ferramentes trobem les següents opcions:
- "Inici". On ens surten moltes opcions, però la més important és la de disseny de les diapositives.
- "Insertar". Abans d'anar a aquesta opció hem d'anar a "Disseny" com he explicat anteriorment on escogirem el tipus de plantilles i el disseny, que en el meu cas a sigut en blanc perquè insertaré els fons més tard. Ara ja anem a l'opció d'"Insertar" i punxem en "Imatges" i apareixera una pestanya on escogiras la imatge que necessites.Foto original Una vegada tenim la imatge i l'adaptem a la diapositiva, harem doble clic en l'imatge i ens apareixerà en la barra de ferramentes "Format". Aquesta ferramenta ens serveix per a afegir efectes, canviar l'estil, la forma, el contorn, el disseny, el tamany, etc., de la fotografía. En el meu cas posse una imatge de fons i desprès li afegix una imatge a la qual li he tret el fons que és una opció que apareix a l'esquerra.
A més, dispossem de l'opció d'"Audio" per açò, punxem en "So" i apreixen distintes opcions com: audio de arxiu, audio d'imatges predisenyades i grabar audio, per a que tu grabes l'audio que vols. Si escogim l'opció d'audio d'arxiu ens ix una altra pestanya per a insertar-lo des de el nostre ordinador i desprès de seleccionar-lo ens ix format i ocions per a modificar-lo al nostre gust.Foto original Si punxem en "Video" ens apareixen les mateixes opcions que en la imatges per a que l'insertes directament de l'ordinador, o video d'imatges predisenyades però no inclou l'opció de grabar un video. I si continuem en aquesta opció, podem donar-li a "Formes" i afegim un "Botó d'acció" que ens va permetre pasar a qualsevol diapositiva que nosaltres vulguem amb assoles fer clic amb el mouse o passar-lo per damunt.Foto original. Per últim, en la mateixa pestanya per a poder incorporar al nostre conte un "Hipervincle" que jo he utilitzat per a fer els dos finals alternatius. On en la primera diapositiva el hipervincle són les notes de música i van a la diapositiva sis amb els finals alternatius. A més, tenim dues hipervincles més, un és el esquirol de la dreta de la diapositiva sis i altre és el sol que l'he tret de formes en l'opció d'"Insertar" de la diapositiva dotze. A banda d'incorporar hipervincles que anen de diapositiva a diapositiva, per exemple si posem Universitat d'Alacant i li donem a hipervincle pots possar la pàgina web: www.ua.es.Foto original - "Diseny" en aquesta opció podem triar el fons que volem que tinguen totes les diapositives que en el meu cas, no he utilitzat cap com he dit abans.
- L'opció de "Transicions" serveix per a possar a cada diapositiva la transició que nosaltres vulguem, ja que tenim una muntonada d'opcions com pot ser: cortar,desvanecer,barrido, etc.
- "Animacions" en aquesta opció desprès d'insertar les imàtges i el text, podem possar les animacions que veiem necessaries punxant en la barra de ferramentes "Animacions" a més, podem personalitzar l'animació que ens apareix en la part dreta de la pantalla. En el meu cas he afegit moltes animacions, perquè crec que fa que els alumnes disfruten més del conte amb els efectes que es poden crear.
- "Presentació amb diapositives" hem d'escogir des d'on volem que es faça la presentació, és a dir, de la diapositiva on volem que comence el nostre conte.
- "Revisar" que com en un document de wors, tenim l'opció d'escogir l'idioma, ortografía, referencia, traduir i fer un nou comentari.
- "Vista"
Foto original.
Respecte a les aplicacions educatives he trobat:
En primer lloc, vaig a explicar com he fet el meu conte i de que tracta. El meu conte s'anomena "El flautista de Macondo" que és un conte adaptat al del "Flautista de Hamelín" on he copiat les imatges del conte de l'editorial Círculo de Lectores. Com podeu veure a continuació, he adapatat un poc les imatges amb el programa de paint perquè en comptes de ratolins són esquirols;
Foto original.
A més, també he trobat imatges en internet que em podíen servir per al conte com per exemple la imatge del títol que ja he explicat abans.
A banda d'insertar imatges i el text referent a aquestes imatges, he afegit hipervincles per anar de una diapositiva a una altra i com podem veure en la foto, el sol que apareix és un hipervincle per anar a la primera diapositiva i desprès en l'altra foto en el conte B, l'escoril que trobem és altre hipervincle per anar al final B:
Foto original.
Foto original.
També he insertat varis sons, ja que el meu conte tracta sobre un flautista en les diapositives que ix tocanta la flauta e insertat el so d'una flauta com es veu en la imtage està representat per l'icone d'audio:
Foto original.
I en el botó d'acció en una diapositiva he introduït el so d'un aplauso:
Foto original.
Per últim, comentar que també he introduït animacions i trancisions com he comentat abans en la que tenim moltes opcions.
En segon lloc, he trobat un conte multimèdia de bambí:
http://www.slideshare.net/leguar/bambi-cuento-para-nios?v=default&b=&from_search=3
Aquest conte el possare en una nova entrada.
Aquest conte el possare en una nova entrada.
En tercer lloc, vos adjunte un enllaç que va directament a la pàgina de cuentos infantiles en la que tracten un projecte d'animació a la lectura (on hi ha contes realitzats per power point) i com les tecnologies poden ocupar el lloc dels contes tradicional per a motivar als alumnes i a més, aprendre de les noves tecnologies. Enllaç: http://ficus.pntic.mec.es/rcod0001/cuentos.htm
Per últim os posse un video en el que s'explica molt bé com fer un conte multimèdia mitjançant la ferramenta de power point.
Per últim os posse un video en el que s'explica molt bé com fer un conte multimèdia mitjançant la ferramenta de power point.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada