dimarts, 18 de febrer del 2014

PRÀCTICA 3: Mister Wong

PRÀCTICA 3: MISTER WONG I LES SEUES APLICACIONS EDUCATIVES

En aquesta entrada anem a parlar de Mister Wong que, es tracta d'un cercador social gratuit on ixen una sèrie de pàgines que ens podran interesar. 


Com a característiques trobem:


  • Els marcadors favorits poden ser guardats de forma pública o privada.
  • Es posible crear grups públicos o privats.
  • Coneguts u altres persones amb favorits interesants poden ser agregts como Amics.
  • Amb un solo click els enllaços públics d'altres usuaris poden ser agregats als teus propis favorits des de qualsevol lloc del portal Mister Wong.
  • Extensió per a Firefox, botons per a blogs i plugin per a Wordpress.
  • Posibilitat de publicar i recomanar els marcadors en Twitter.




Una vegada presentat el marcador social, anem a explicar els passos que hem de seguir per a accedir a Mister Wong:

En primer lloc, hem de buscar en Google "MIster Wong" i punxar en "Mister Wong Marcador social". On ensixira aquesta pàgina principal:

Foto original


En segon lloc, hem de donar a l'opció de "Registrar" on ens ixira una pestanya per a possar el nostre Nom i Cognoms, l'usuari, el correu, la contrasenya i en últim lloc hem de donar-li a refistrar. A més, rebera un link al seu correu electrònic confirmant el seu registre.


Foto original


En tercer lloc, explicarem la barra de ferramentes que apareix en la pàgina.

Foto original

En l'opció de "Inicio" podem trobar els marcadors que han seleccionat els usuaris de Mister Wong recentment. A més, en la part de d'alt trobem l'opcio de "search" per a poder buscar marcadors específics del tema que vulguem tractar. Desprès d'escogir-ne un punxarem en "más información" i en cas de que ens interese podem "guardar pàgina web" (aquesta opció ens porta a un formulari que hem d'omplir cada vegada que guardem una pàgina amb la URL, el t´tol, ls keywords, un comentari, i en l'opció d'avançat pots compartir, crear grups i fer privat el teu blog). I en últim lloc, en aquesta pestanya en la part de l'esquerra ens trobarem les etiquetes de la web més utilitzades. 




                                   


En l'opció de "Guardar" podem coleccionar les webs que siguen del nostre interès copiant i pegant la URL ens ixira en marcadors recents i en favorits. Per a fer açò, hem de copiar la direcció de l'enllaç en la URL, afegir un títol, possar alguna paraula clau per a que desprès siga més fàcil la seua busqueda, escogir si volem compartir o no amb algú, grup o privat i per últim donar en guardar marcador.


En tercera opció trobem "Favoritos" on tindriem tota la llista d'enllaços que hem guardat, ordenats fer data. A més, en la part dreta de la pantalla tinguem l'opció de ferramentes, en la qual trobem les etiquetes i marcadors on podem punxar per a buscar una determinada web guardada. Per tant, tindriem els grups,  la possibilitat d'editar etiquetes en l'opció de Marcadors (Top-favoritos, marcadores públicos, marcadores privados, marcadores sin etiquetas, importar marcadores y exportar marcadores). L'opció d'importar marcadors és important perquè, serveix per a exportar marcadors des de Mister Wong fins al nostre buscador web com pot ser Firefox per a quan vaja a favorits ens aparega la llista dels meus marcadors.

                                     


La següent opció és "Grupos" on ens dona la possibilitat de crear i administrar grups per a comentar enllaços. Per a poder crear un nou grup hem de donar en: "crear un nuevo grupo" on haurem de d'omplir amb les dades que ens demanen que son: nom del grup, descripció, etc. Una vegada creat el grup, en la part esquerra trobem quatre opcions (vista general, membres, dicussió i marcadors per a escogir. I en la part dreta trobem quatre opcions (invitar usuaris al grup, nou tema de discusió, crear un avatar del grup i eliminar el grup), si punxem aquestes opcions te demanaran dades de les persones que vols afegir al grup. 





En la cinquena opció "Perfil" ens trobem amb una pestanya on podem administrar les nostres dades i per açò haurem d'escogir, en la part esquerra de la pantalla, l'opció del perfil que vulguem modificar. Les dades que puguem modificar son les següents:
  • Informació d'usuari

    1. Informació privada
    2. Informació d'usuari
    3. Cambiar el teu nom d'susuari
    4. Avatar
    5. Configuració
    6. Mostrar perfil
      • Importa/Exportar
      1. Importar marcadors del navegador
      2. Exportar marcadors de Mister Wong
        • Invitacions
        • Enviar invitació


        En sisé opció "Cosas" ens trobem amb les diferents maneres que tenim per insertar la pestanya de Mister Wong, de les quals en classe hem vist l'opció d'insertar-lo en la barra de ferramentes del nostre ordinador i d'afegir el botó Wong en el nostre blog. A banda d'açò, tenim diversos Plug-in que són aplicacions extras que té el navegador per a poder vorer determinades apliacions com pasa a Youtube. 



        En la vuitena opció "Ayuda" trobem en la part dreta de la pantalla un llistat fent referencia a les categories d'us de la web i de les diferents opcions que ens podem oferir. A més, si punxem en alguna opció ens apareixerà una pestanya on ens explica detalladamen com fer qualsevol cosa, com per exemple: marcar una pàgina. 


        L'última opció "Blogs" ens trobem amb l'opció de buscar amics.


        La recerca d'amics es pot fer de diferents modes i na vegada trobem la persona que volem, li manem una invitació d'amistat. A més, en la pestanya en la part esquerra anirà apareguent els últims marcadors afegits per les nostres amistats. 


        Fora de la barra de ferramentes trobem l'opcio de "Correo" en la qual ens apareixeran tots els missatges que podem escriure, rebre i enviem a les nostres amistats. Una cosa molt curiosa és la llista negra on podem eliminar als usuaris que no volem tindre. 


        La font d'origen de les imatges: http://dcyadearanza.blogspot.com.es/

        Com a aplicacions educatives trobem:

        En primer lloc he trobat un vidèo amb un tutorial de Mister Wong on explica breument la utilització d'aquesta pàgina. Aquest video ens aporta unes imatges amb explicacions del que hem fet anteriòrment. 


          
                                                 


        He de dir que no coneixia aquesta pàgina i m'ha sorprès perquè pots guardar els enllaços que més t'agraden i és serveix per a buscar ràpidament els enllaços que necessites. A més, és una bona ferramenta per a treballar amb els alumnes dins de les aules perquè pots introduir-los a les TIC, i serveix per a buscar enllaços més ràpidament. També em va agradar la possibilitat que tenim de crear grups per a compartir els enllaços a més, de poder mantindre conversacions amb ells sobre el tema que esteu tractant. 

        En segon lloc, trobem 5 raons per a utilitzar Mister Wong a classe:



        En aquesta imatge es veu clarament els avantatges que trobem d'aquest cercador social on en primer lloc, pots guardar els enllaços d'una forma públuca per a que tothom puga vore'ls o fer-ho d'un mode privat per a que assoles pugues vore-lo tu. En segon lloc, pots compartir els marcadors en grups que pugues crear per a tractar el tema que volgueu. En tercer lloc, pots afegir els marcadors del altres usuaris que et pareguen interesant a la teua llista de favorits. En quart lloc, és fàcil d'usar per a que els nostres alumnes no tinguen problemes. I per últim, està en distints idiomes. 

        En tercer lloc, http://domingomendez.blogspot.com.es/2009/08/mister-wong-en-la-educacion-20.html en aquest enllaç podem trobar un espai de reflexió, informació i intercanvi sobre la integració de les TICs a l'escola. Per tant, ací es comenta les aportacions de Mister Wong en l'escola. 

        Per últim, vos deixe aquest enllaç per a formar-se respecte als marcadors socials, ja que com a futurs docents ens pot servi. Enllaç: http://teleformacion.carm.es/moodle/course/view.php?id=4169


        Cap comentari:

        Publica un comentari a l'entrada